Bibliodrama spelen

Je kunt naar een bijbelverhaal luisteren. Je kunt ook zelf in een bijbelverhaal kruipen.
Een personage uitkiezen, en het verhaal gaan spelen. Het is spannend om dat te doen.
Het is ook leuk. En het verhaal gaat echt voor je leven.
Je gaat veel beter voelen wat er voor dilemma's spelen, en hoe jij je daarbij voelt.
Het is een ontdekkingsreis. Geloof gaat voor je leven.
Bibliodrama wordt begeleid. Er is een warming up. Er zijn spelregels.
Langzamerhand, op een duidelijke manier, kom je in het spel. Na het spel is er een afronding en nagesprek.
Eerder heb ik tijdens mijn opleiding begeleiding bibliodrama een oefengroep gehad in Tweestromenland.
Ik heb de opleiding met veel plezier afgerond.
Nu geef ik samen met Gera van der Linden uit Spijkenisse drie avonden bibliodrama in Spijkenisse en Geervliet.

Wanneer en waar:
17 mei in de Martinuskerk te Zwartewaal

De avonden beginnen om 19.30 uur. Natuurlijk houden we rekening met afstand en veiligheid.

Aanmelden: Heb je zin om bibliodrama eens uit te proberen?
Meld je aan bij: predikant@pgtweestromenland.nl of per telefoon: 0181-851096.

Ds. Annet Ravensberg

Koffie met gesprek

In het nieuwe seizoen gaan we weer verder met onze maandelijkse "Koffie met gesprek" ochtenden.
Van 10.00 uur tot ongeveer 11.30 uur op woensdagmorgen is er een gesprek. Eerst een rondje wel en wee.
Daarna lezen we de Bijbeltekst voor de zondag, daar praten we dan over door. Dit is geen vaste groep, u kunt rustig eens een keer aanschuiven om de sfeer te proeven. Het is fijn om elkaar weer te kunnen ontmoeten en het zijn vaak boeiende gesprekken.

Wanneer:
Woensdag 10 augustus 2022, van 10.00 tot 11.30 uur in de kerk van Zwartewaal
Woensdag 7 september 2022, van 10.00 tot 11.30 uur in het Trefpunt in Heenvliet

U bent van harte Welkom!

Annet Ravensberg

Gespreksgroep: De zin van het leven

Journalist Fokke Obbema overleefde een hartstilstand.
Dat was voor hem de aanleiding voor een serie interviews over “De zin van het leven” met zeer verschillende personen: van spiritueel leraar, acteur, advocaat, vogelexpert en ga zo verder.
In een groep lezen we het verhaal van Obbema zelf en een aantal van deze interviews.
We bespreken wat we lezen, en komen zo gaandeweg ook voor onszelf wellicht een stukje van “de zin van het leven” op het spoor.
Wat: Lezen van het boek “De zin van het leven" gesprekken over de essentie van ons bestaan” van Fokke Obbema,

Atlas Contact , Amsterdam 2019.

Wanneer: 16 maart 2022 om 19.30 uur.
Waar: Het Trefpunt in Heenvliet.
Hoe: Je bestelt het boek van Obbema zelf. Voor de eerste keer is het fijn als je zijn eigen verhaal aan het begin van het boek al leest.
We bespreken dan: Vincent Icke, Yfke Metz en de epiloog.
Aanmelden: Je kunt je opgeven bij Ds. Annet Ravensberg,
per e-mail  - predikant@pgtweestromenland.nl of per telefoon: 0181-851096

Dienst vanuit de kerk van Geervliet

zo 21 aug 2022 om 10.00

Klik hier voor de aankomende kerkdiensten.

Live meekijken

Onze diensten zijn live te volgen en
terug te kijken via Kerkdienstgemist.

Website laatst bijgewerkt: 9-8-2022

Volg deze link om als kerkeraadslid of medewerker,
in te loggen op de webmail van onze gemeente.

Klik hier voor
onze privacy-