KRINGWERK TWEESTROMENLAND KRINGWERK TWEESTROMENLAND

Geregeld vinden er bijbel- en gesprekskringen in onze gemeente plaatst. Sommige kringen lopen het gehele winterseizoen.
Anderen omvatten slechts enkele bijeenkomsten.

Deze informatie is ook te vinden in het kerkblad De Tweestroom en onze agenda.

Er zijn ook actieviteiten op Voorne Putten via deze link Kringwerk Voorne-Putten vindt u de actuele informatie daarover.
U bent van harte welkom.

Doedag Tweestromenland 2018 Doedag Tweestromenland 2018

Hier kunt alle aangeleverde foto's bekijken van de DOEDAG 2018 van Tweestromenland. Er waren veel vrijwillegers die deze dag ondersteund hebben. Allemaal heel hartelijk bedankt, zeker ook namens de fam. Voogd. Hier alle aangeleverde foto's van deze dag. Het was een intensieve dag maar ook heel fijn om te doen en heel leuk met zoveel mensen, waaronder ook veel jeugd en dat dat is heel goed om te zien en te beleven.

ROMMELMARKT GEERVLIET ROMMELMARKT GEERVLIET

Laat u hier alvast informeren over de ROMMELMARKT Geervliet, wanneer deze is en de aanvang. Ook info over het aanleveren van uw afgedankte spullen, wanneer u deze kunt aanleveren. Ook zoeken wij mensen die willen helpen met het aannemen van de aangeleverde spullen en sorteren daarvan. Ook op de dag zelf zitten we nog met smart te wachten op mensen die de helpende hand willen toesteken. Schroom niet en kom uit uw stoel, ook als u niet direct kerkelijk gebonden bent. Het gewoon heel gezellig en een heel leuke ervaring, waarvan u achteraf denkt had ik maar eerder meegedaan. Kom, doe mee en laat u door de revaring overtuigen!!!

KOFFIE MET GESPREK:

Koffie met gesprek
Telkens op een woensdagochtend in de maand (zie de datums onderstaand) is er van 10.00-11.30 uur  “koffie met gesprek”. Samen koffie drinken, bijpraten, en doorpraten over een onderwerp. Dat kan de Schriftlezing voor de komende zondag zijn of een thema dat de deelnemers zelf inbrengen.

Wanneer           en        waar:
07 maart 2018         in - Zwartewaaal (consistorie)
18 april 2018            in - Geervliet       (koffiekamer)
16 mei 2018              in - Heenvliet      (Trefpunt)
Begeleiding:  Annet Ravensberg

Opgave is niet nodig.   Informatie bij Annet Ravensberg:
tel: 851096 of e-mail: ds.annet.ravensberg
@upcmail.nl

Bijbelverhalen Vreemd en Bizar. Bijbelverhalen Vreemd en Bizar.

LEES EN GESPREKSGROEP
“VREEMD EN BIZAR”. LASTIGE BIJBELVERHALEN".

“Daar kan ik niets mee!’, hoor je mensen wel eens zeggen, als zij een vreemd of bizar verhaal in de Bijbel lezen. Teksten die indruisen tegen onze wetgeving, onze normen en waarden, onze rechtsorde, onze humaniteit. We weten er geen raad mee, zeker niet als God daarin een rol speelt. Moeten we zulke teksten negeren, doodzwijgen? Of zoeken we naar een uitleg waar we in onze tijd wél mee uit de voeten kunnen?”
In het boekje “Vreemd en bizar. “Lastige Bijbelverhalen“, kijkt auteur Piet Schelling juist wel naar dergelijke verhalen. Het is een spannende leesoefening, om met hem mee te kijken.
In deze gespreksgroep gaan we een aantal bijbelverhalen / hoofdstukken uit dit boekje zelf lezen en bespreken. De eerste avond geeft uitleg over hoe je de bijbel kunt lezen. Daarna kiezen we samen een aantal verhalen uit. We komen in het najaar vier keer bij elkaar, op donderdagavond. Aan het einde kijken we of we in het voorjaar evt. nog een paar afspraken maken.
Wanneer     : Op donderdagavond 25 jan. en 01 en 15 en 22 februari vanaf 19.45 tot 21.45 u.
Waar           : in de koffiekamer van onze Lieve Vrouwekerk in Geervliet.
Begeleiding: Ds.Annet Ravensberg
Opgave        : Z.S.M  per Mail naar of per tel. 0181-851096
Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn bestellen we het boekje gezamenlijk.