Jaarthema: Deel je leven Jaarthema: Deel je leven

We delen ons leven met velen. Met gezin, met vrienden, met collega’s, met gemeenteleden.
We gaan relaties aan en verbinden ons met mensen, binnen maar zeker ook buiten de kerk.
We verbinden ons met de gemeenschap om ons heen.
Je leven delen begint klein. In het leven van alledag, thuis in het gezin, op het werk met
collega’s.
Maar we delen ons leven ook in de kerk, waar de generaties in gesprek gaan over hun ideeën
en vragen, over hun leven en geloof. En buiten de kerk, met de mensen die op ons pad komen.

We delen in vreugde en in verdriet. We delen in twijfel en in geloof. We delen met mensen die
we zelf uitzoeken maar ook met mensen die we niet zelf uitzoeken maar ons nodig hebben.

Op onze startzondag deelden we ons leven. We namen afscheid van ambtsdragers, die een stukje tijd
van hun leven met ons deelden. We heetten nieuwe ambtsdragers welkom. We deelden ons leven
met de mensen van het project Avavieren. We deelden ons leven met de tieners, die een vossenjacht
organiseerden. Met de maaltijd aan het einde van de morgen.
Het jaar is nog jong, er is nog veel te delen.

De jaarthemacommissie laat u er binnenkort meer over horen.

Uitleg bij het logo:
Op het logo zien we een cirkel van personen. Het zijn mensen die een arm om elkaars schouder
leggen. Mensen die een stukje leven delen, meeleven.
Deze mensen staan in een cirkel. De cirkel kan staan voor onze gemeenschap.
Maar net zo goed voor de wereldbol. Of voor een heel kleine kring, van gezin of familie.

Dit logo is gemaakt door Anne Henne Boone

Jaarthema 2017 - 2018 Jaarthema 2017 - 2018

Dit seizoen sluiten we ons bij de landelijke campagne van de PKN aan, met de titel Kerkproeverij. Kerkproeverij kan heel breed zijn, zo kan er gedacht worden aan eten met elkaar, allemaal hapjes proeven. Of een proeverij met drank, bijvoorbeeld wijn  proeverij of Whiskeyproeverij. Proeverijen in soorten en maten. Maar zo kan er ook gedacht worden om aan het geloof te ‘proeven’. Wat geloof jij? En hoe denk ik er zelf over? Gewoon iemand uitnodigen om mee te gaan naar de kerk.
Op 10 september jl. was de eerste actie van de Kerkproeverij en stond het thema centraal. Veel van ons hadden buren, vrienden, goede kennissen of familieleden uitgenodigd om mee te gaan naar de kerk. Het was een mooie dienst, de kinderen hebben een wensboom gemaakt en de kerk zat volledig vol. Na afloop hebben we met elkaar na gepraat en stond er een lekkere lunch klaar.
Een andere activiteit welke we dit seizoen gaan organiseren is om met elkaar een andere kerk te proeven en willen we naar De Levende Steen in Spijkenisse. De Groothuisbezoeken gaan ook weer plaatsvinden, zoals het er nu naar uit ziet in februari.
We hopen op een seizoen vol met proeverijen. Een hartelijke groet namens de jaarthema commissie. Anita Montenij