Gespreksgroep najaar 2017 - 4 bijeenkomsten. Gespreksgroep najaar 2017 - 4 bijeenkomsten.

GESPREKSGROEP “CHRISTELIJK GELOOF”
Waar gaat het eigenlijk over in het christelijk geloof? Wie is God? En wat betekent Jezus? Wat doen mensen in de kerk? En trouwens ook: wat doen mensen die geloven daarmee in hun dagelijks leven?
Wat staat er in de bijbel? Hoe ga je daar eigenlijk mee om? Wat doe je met het Heilig Avondmaal? Wat betekent de doop?
Zomaar een paar vragen die je kunt hebben, en die je ook kunt stellen.
Bij voldoende belangstelling start er een gespreksgroep voor mensen die in alle vrijheid meer willen weten. Je hoeft voor deze groep dus niet veel te weten. En ook niet persé te geloven. Het is wel de bedoeling om je in geloof te willen verdiepen. Het zou leuk zijn als er een gevarieerde groep ontstaat, met wat jongeren en wat ouderen. Verschillende ervaringen krijgen zo een plaats.
Als er na een aantal keer behoefte aan is, dan zouden we voor wie dat wil, verder door kunnen praten over belijdenis doen. Maar zoals gezegd: dat is vrijblijvend.
Opgeven bij: ds. Annet Ravensberg, .nl, tel: 0181-851096,
Opgeven     : voor 30 september.
Wanneer     : 4 x om de drie weken, op een dag die past voor deze groep.
Na 4 keer kijken we of er belangstelling is voor een vervolg.
LEES EN GESPREKSGROEP
“VREEMD EN BIZAR”. LASTIGE BIJBELVERHALEN.
“Daar kan ik niets mee!’, hoor je mensen wel eens zeggen, als zij een vreemd of bizar verhaal in de Bijbel lezen. Teksten die indruisen tegen onze wetgeving, onze normen en waarden, onze rechtsorde, onze humaniteit. We weten er geen raad mee, zeker niet als God daarin een rol speelt. Moeten we zulke teksten negeren, doodzwijgen? Of zoeken we naar een uitleg waar we in onze tijd wél mee uit de voeten kunnen?”
In het boekje “Vreemd en bizar. “Lastige Bijbelverhalen“, kijkt auteur Piet Schelling juist wel naar dergelijke verhalen. Het is een spannende leesoefening, om met hem mee te kijken.
In deze gespreksgroep gaan we een aantal bijbel verhalen/hoofdstukken uit dit boekje zelf lezen en bespreken. De eerste avond geeft uitleg over hoe je de bijbel kunt lezen. Daarna kiezen we samen een aantal verhalen uit. We komen in het najaar vier keer bij elkaar, op donderdagavond. Aan het einde kijken we of we in het voorjaar evt. nog een paar afspraken maken.
Wanneer     : Op donderdagavond 12, en 19 oktober en 2 en 9 november vanaf 19.45 tot 21.45 u.
Waar           : Nog nader af te spreken, in één van de dorpen.
Begeleiding: Ds.Annet Ravensberg
Opgave        :Voor 23 september bij .nl, tel 0181-851096
Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn bestellen we het boekje gezamenlijk.

BELIJDENISCATHECHESE: BELIJDENISCATHECHESE:

Ook dit seizoen is er mogelijkheid om de belijdeniscatechese te volgen. Meer informatie op "Belijdeniscatechese".

Winterwerk seizoen 2017 Winterwerk seizoen 2017

Hierbij ons voorlopige winterprogramma,
met een verwijzing naar onze website.
Nog lang niet alle informatie is rond,
maar dan kunnen mensen daar verder kijken.

Tweestromenland
Koffie met gesprek: ontmoeting en bespreking bijbeltekst van
komende zondag, elke woensdagmorgen van 10.00 - tot 11.30 uur, opgave niet nodig. Is los van elkaar te volgen.

05 juli 2017              in Geervliet
02 augustus 2017    in Heenvliet
06 september 2017 in Zwartewaal
04 oktober 2017      in Geervliet
01 november 2017  in Heenvliet
29 november 2017  in Zwartewaal
zie ook www.pgtweestromenland.nl

10 september 2017 - 'Kerkproeverij' dienst voor belangstellenden. Aanvang 09.30 uur - St Maartenskerk Heenvliet.
zie ook www.pgtweestromenland.nl

16 september 2017 Rommelmarkt op het terrein rond de St Maartenskerk te Heenvliet

12 november 2017
Kinderdienst voor 0-8 jaar, knutselen, zingen, luisteren naar een verhaal
in de Martinuskerk te Zwartewaal aanvang 16.00 uur,
zie ook www.pgtweestromenland.nl  .

ZOMER- / WINTERWERK ZOMER- / WINTERWERK

Hebt u ook zin, om met een wat kleinere groep een paar avonden te praten, of te zingen, of om ’s ochtends eens samen door te praten onder het genot van een kop koffie?

Het is ook mogelijk mee te doen met het open aanbod van buurgemeenten in Voorne-Putten.
Het volledige aanbod van onze gemeente is samen met het aanbod van de buurgemeenten ondergebracht in dit overzicht !

Naast onderstaande activiteiten krijgen de kinderen en tieners een uitnodiging voor de basis- en de projectcatechese. De CJV zal weer starten.
Er komt ook nog een gemeenteavond.
Uiteraard werken we ook dit seizoen weer met een jaarthema.